TERMENI SI CONDITII

     Termenii și condițiile generale prevăzute în continuare se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri de către RFW S.R.L și partenerii săi, prin intermediul magazinului virtual www.rfw-anvelope.ro către Cumpărător și pot fi modificate oricând de către RFW S.R.L fără notificare prealabilă.

     Acest site este administrat de RFW SRL (denumita si „SOCIETATE”), cu sediul social in Sibiu , Calea Surii Mari Nr.24 , inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J32/1031/1994 si cod fiscal RO5998212, e-mail rfw.sibiu@gmail.com ,  telefon 0744699827.

Cumparator – persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător – RFW , cu denumirea comercială RFW S.R.L, având sediul social în Sibiu , Calea Surii Mari Nr.24, CUI RO5998212 , nr. de înregistrare la Registrul Comerțului j32/1031/1994.

Bunuri – orice produs menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către vânzător cumpărătorului.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între vânzător și cumpărător, prin care vânzătorul este de acord să livreze bunurile și cumpărătorul este de acord să primească aceste bunuri și să facă plată acestora.

Contract – o comandă confirmată de către vânzător.

Drepturi de Proprietate Intelectuală – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Site – domeniul www.rfw-anvelope.ro și subdomeniile acestuia.

Drepturile asupra conținutului site-ului

 

Întreg continutul site-ului si elementele de grafica, inclusiv dar fara a se limita la acestea, respectiv tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare – cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar – sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc.) apartin RFW-ANVELOPE.

Continutul site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al RFW-ANVELOPE. Prin urmare, este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:

(i) este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) a unor mici fragmente din articolele publicate (max. 400 de caractere), fiind obligatorie specificarea sursei informatiilor preluate, cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: nume site – link catre continutul site-ului).

(ii) sunt permise link-urile catre site-ul www.rfw-anvelope.ro, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului, dupa cum urmeaza: „Informatii furnizate prin amabilitatea RFW-ANVELOPE – link catre continutul site-ului)

Utilizatorii se obliga sa respecte toate drepturile de autor si toate drepturile conexe acestuia si orice alte drepturi de proprietate intelectuala pe care Administratorul site-ului si partenerii sai le detin asupra/in legatura cu site-ul  www.rfw-anvelope.ro.

RFW-ANVELOPE isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus. Cererile de utilizare a continutului site-ului in orice scop altul decat cel personal pot fi facute prin e-mail la adresa mail @ RFW-ANVELOPE.ro, cu specificatia „In atentia agenției”.

Orice persoana care transmite sau publica in orice mod informatii ori materiale catre site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in niciun mod raspunderea RFW-ANVELOPE, ci numai raspunderea persoanelor respective.

RFW-ANVELOPE poate derula in orice moment campanii publicitare si/sau promotii in orice sectiune din site, fara ca aceasta operatiune sa necesite acordul Utilizatorilor site-ului. Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare si promotiilor nu necesita acordul Utilizatorilor site-ului si pot fi schimbate oricand fara a necesita anuntarea prealabila.

RFW-ANVELOPE nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promotiile organizate in site, altele decat cele organizate strict pe site.

1. DOMENII

Magazinul online  www.rfw-anvelope.ro este operat de catre SC RFW  SRL.

CUI: RO5998212
Nr.de ordine in Registrul Comertului: J32 / 1031 / 1994
Adresa: Jud. Sibiu, Calea Surii Mari Nr.24, Cod Postal 550089
Tel: 0744 699 827 / 0751 170 477
E-mail: rfw.sibiu@gmail.com
IBAN: RO80 RZBR 0000 0600 0879 8017 – Raiffeisen Bank Sibiu

Prezentele conditii generale de vanzare sunt aplicabile in Romania, mai precis clientilor care au adresa de domiciliu si de livrare in Romania.

 2. PRODUSELE

2.1 Produsele propuse la vanzare

Produsele propuse la vanzare de catre societatea RFW SRL sunt destinate clientilor persoane fizice si juridice. Anvelopele si jantele sau alte accesorii auto comercializate pe site ul societatii RFW SRL sunt exclusiv produse noi. SC RFW SRL nu comercializeaza produse second-hand sau resapate. Caracteristicile produselor prezentate pe site pot sa evolueze. Pozele produselor nu sunt contractuale. In cazul anvelopelor, jantele care apar in poze nu sunt incluse in pretul de vanzare al anvelopelor afisate.

2.2 Utilizarea produselor

Tinand cont de specificitatea si de constrangerile tehnice ale produselor vandute de catre SC RFW SRL, clientul este obligat sa respecte cu strictete prescrierile si recomandarile in materie de securitate si de fiabilitate referitoare la utilizare (vehicul, umflare, presiune, etc.), la montarea si la stocarea produselor. Firma SC RFW SRL nu poate fi trasa la raspundere in nici un caz pentru utilizarea in conditii necorespunzatoare a produselor cumparate (cum ar fi montarea defectuoasa a anvelopelor, rularea neconforma, etc). 

2.3 Ruptura de stoc

Avand in vedere variabilitatea comenzilor online, SC RFW SRL, nu poate oferi o garantie totala a stocurilor disponibile la toate produsele sau serviciile comandate prin site. In caz de ruptura de stoc, SC RFW SRL, va incerca sa afiseze aceasta indisponibilitate pe site sau va contaca clientul cat se poate de repede pentru a-l informa si a-i propune sa-si modifice comanda. In caz de modificare, SC RFW SRL va rectifica totalul comenzii (in minus sau in plus) in functie de produsele alese si va confirma clientului prin mail noua comanda modificata.

Firma SC RFW SRL isi rezerva dreptul de a refuza onorarea comenzilor pe o cantitate mai mica de 4 bucati dintr-un articol cand in stoc mai exista doar 4 bucati, aceasta fiind conditionata de exigentele anumitor furnizori.

3. COMANDA

3.1 Inregistrarea comenzii

Comenzile sunt inregistrate prin site-ul de vanzare online al societatii RFW SRL (www.rfw-anvelope.ro) sau telefonic, la numerele 0744 699 827 sau 0751 170 477 si urmeaza a fi confirmate clientului dupa verificare stoc disponibil in urma inregistrarii comenzii sale.

3.2 Confirmare de comanda

Confirmarea de comanda va fi transmisa in mai putin de 24 de ore, fie prin curier electronic automat la adresa de mail comunicata de catre client, fie telefonic, fie prin sms.

 • IMPORTANT! In cazul in care s-a optat pentru plata cu Ordin de plata, comenzile sunt procesate numai dupa primirea si incasarea platii corespunzatoare sumei de pe factura. Orice comanda care nu este platita in maximum 3 zile de la primirea confirmarii de comanda de catre client, va fi anulata in mod automat.

3.3 Modificarea comenzii

Clientul este responsabil pentru informatiile transmise la momentul inregistrarii comenzii. Societatea RFW SRL nu va putea fi trasa la raspundere in cazul in care comanda nu va putea fi confirmata sau livrata la adresa transmisa de client din cauza erorilor casutei de e-mail sau numar de telefon sau ale coordonatelor adresei de livrare. De asemenea, nu va fi acceptata nici o modificare a adresei de livrare a comenzii dupa ce aceasta a fost platita. Clientul va avea totusi posibilitatea sa modifice pe raspunderea sa adresa de livrare luand contact direct cu livratorul. In aceste conditii, societatea RFW SRL nu va fi responsabila de eventualele erori de livrare sau pierdere de colete de catre livrator. Dupa plata comenzii nu va fi acceptata nici o modificare a acesteia (dimensiuni, brand, profil, adresa de facturare si/sau de livrare, etc).

In cazul unor eventuale erori din comanda, clientul va trebui sa contacteze cat de repede societatea RFW SRL prin telefon (0744 699 827 sau 0751 170 477) sau prin e-mail si va primi precizari referitor la conditiile de anulare si de rambursare ale comenzii respective.

3.4 Refuzul comenzii

RFW SRL are dreptul de a refuza orice comanda din partea unui client, in special in urmatoarele situatii:

 • produsul comandat nu (mai) este disponibil stoc;
 • clientul a comandat mai putin de 4 bucati din acelasi articol si stocul nu este suficient;
 • imposibilitatea obtinerii confirmarii de plata;
 • identificarea unei erori in informatiile despre produs inclusiv pretul sau o oferta promotionala.

SC RFW SRL isi rezerva dreptul de a refuza o comanda in orice moment al procedurii de comanda.

4. PRETURILE SI MODALITATILE DE PLATA

4.1 Preturile

Preturile afisate pe site-ul www.rfw-anvelope.ro sunt exprimate in RON si includ valoarea TVA-ului, respectiv de 19% in Romania, precum si taxele de mediu acolo unde este cazul (la anvelope).

4.2 Modificarea preturilor

RFW SRL isi rezerva dreptul sa modifice la orice moment preturile sale in functie de preturile furnizorilor, criterii de oferta si cerere. Pretul care este platit de catre client este cel afisat in ziua comenzii

4.3 Plata prin ordin de plata – OP

Puteti afla coordonatele bancare ale societatii RFW SRL fie in sectiunea Contact a site-ului nostru, fie de pe confirmarea de inregistrare de comanda pe care o veti primi prin e-mail dupa trimiterea comenzii dvs. Comanda poate fi consultata eventual in contul dumneavoastra de pe site la sectiunea Comenzile mele.

IMPORTANT! In cazul comenzilor la care s-a optat pentru plata cu Ordin de plata (cu virament in termen de maxim 3 zile, conform precizari punctul 3.2 din prezentele Termeni si Conditii), comenzile vor fi expediate catre client numai dupa primirea si incasarea platii corespunzatoare a sumei precizate la inregistrarea comenzii si confirmarea comenzii, ulterior prin mail sau telefonic. In cazul neonorarii la plata a Ordinului de Plata din partea bancii, comanda respectiva va fi anulata automat.

4.4 Plata online prin card bancar

Aceasta metoda de plata este disponibila doar pentru achizitia de anvelope . Dupa ce selectati ca metoda de plata Plata online prin card bancar, dupa validarea cosului de cumparaturi veti fi redirectionat in mod automat catre interfata securizata de plata a procesatorului de plati (tert) unde puteti finaliza tranzactia completand datele necesare. Magazinul online www.rfw-anvelope.ro este certificat 3D Secure de catre VISA si MasterCard prin Banca ING pentru tranzactii online cu orice card bancar emis de catre orice banca sub sigla VISA si MASTERCARD. Plata cu card bancar reprezinta o optiune simpla si sigura de efectuare a platilor online. Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision din partea cumparatorilor ; comisionul de tranzactie este suportat de SC RFW SRL. Magazinul online www.rfw-anvelope.ro foloseste pentru toate tranzactiile online, pentru moment serviciile ING Bank , procesatorul bancii respective, partenerii de plati online www.rfw-anvelope.ro pot evolua in orice moment si aceste informatii vor fi actualizate in cosul de cumparaturi la metoda de plata. Plata se bazeaza pe un sistem securizat de procesare a tranzactiilor online care ofera confidentialitate, siguranta si simplitate in achizitia produselor si serviciilor prin Internet. Datele cardului dumneavoastra nu sunt inregistrate pe www.rfw-anvelope.ro  – ele ajung direct si doar la banca respectiva, care proceseaza plata online, nimeni din partea SC RFW SRL avand acces la acestea.

5.Transferul proprietății

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea cumpărătorului în locația indicată în comandă (întelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către vânzător să permită cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

6.Livrarea produselor

 

Livrarea nu este gratuită și se face prin curier rapid .

Produsele noastre sunt realizate câteodată pe bază de comandă, ceea ce face ca durata de livrare să fie de până la 14 zile lucrătoare începând cu ziua procesării comenzii.

Comenzile sunt procesate cât mai curând după plasarea comenzii, în intervalul Luni – Vineri 08:00-18:00. În cazul comenzilor plasate în afara orelor de program (Luni – Vineri 08:00-18:00) sau în weekend, acestea vor fi procesate în prima zi lucrătoare. De sărbători și în perioadele de reduceri, termenul de livrare se poate prelungi.

Dacă pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu răspunde, adresa specificată de dumneavoastră este greșită etc), veți fi contactat telefonic de către curier. Dacă nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele rămân la curierul zonal 7 zile, după care revin la Expeditor.

Nu suntem răspunzători pentru expedieri întârziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, ne livrarea sau livrarea greșită a unei expedieri sau a unei părți din aceasta în cazul în care sunt generate de următoarele situații/circumstanțe independente de voința noastră, dar nelimitându-se la acestea:

– blocaje rutiere (căderi de copaci, stânci, coliziuni în lanț), surpări de teren în apropierea șoselei;

– căderi de poduri, astupări de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea șoselei, blocări naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfășurări a itinerariului propus;

– cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, deversări de fluvii, părăsiri de albii etc;

– cauze umane: starea de război, starea de asediu, etatizarea forțată (trecerea în proprietatea statului), revoluții, revolte populare etc;

 

 

– nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți.

7. GARANTIA PRODUSELOR

Anvelopele comercializate de catre SC RFW SRL beneficiaza de o garantie de 2 anI de la data emiterii facturii, in functie de tipul de produs achizitionat. Garantia produselor comandate (anvelope) se solutioneaza la sediul societatii de catre rfw-anvelope, prin repararea sau inlocuirea produselor ce prezinta defecte de fabricatie. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea rfw-avenlope, in cazul in care acestea prezinta defecte de fabricatie. Exceptie face cazul cand produsele au fost trimise la garantie in mod nejustificat, neprezentand defecte de fabricatie; atunci clientul va suporta contravaloarea transportului tur-retur. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea nr. 449/2003, republicata in mai 2008 si completata cu Ordonanţa nr. 9/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora cu modificarile si completarile ulterioare si cu Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor. In momentul solicitarii garantiei este necesara prezentarea produselor defecte in ambalajul original (acolo unde este cazul), impreuna cu accesoriile aferente si copiile de pe factura fiscala si a certificatului de garantie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, acestea pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia si contra cost pentru transportul retur a acestora. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.). 

 • IMPORTANT! Neachitarea integrala a facturii livrate cu produsele comandate de la rfw-anvelope, conduce automat la pierderea garantiei pana la achitarea integrala a acestora.

8. RETURNAREA PRODUSELOR LIVRATE SI RESTITUIREA PLATII

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 34/2014. Astfel, produsele cumparate de pe site se pot returna in aceeasi stare, noua, in care au fost receptionate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Comanda se poate anula prin e-mail sau telefonic la maximum 14 zile de plasarea comenzii, clientul urmand sa primeasca inapoi contravaloarea comenzii dupa returnarea produselor, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care ne-a informat despre decizia de returnare. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare a produselor nu include cheltuielile de transport a acestora.

 • Art. 9 – Dreptul de retragere – O.G. 34/2014

(1) Cu exceptia cazurilor prevazute la art. 16, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14.
(2) Fara a aduce atingere art. 10, perioada de retragere mentionata la alin. (1) expira in termen de 14 zile de la:
a) data incheierii contractului, in cazul contractelor de prestari de servicii;
b) ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a produselor, in cazul contractelor de vanzare.

 • Conditii de retur:

Returnarea produselor cumparate se va face pe cheltuiala clientului, putand folosi acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea produselor de catre SC RFW SRL.

Nu se accepta returnarea produselor care prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi, socuri etc.

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna, fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate a acestor anvelope si jante sau accesorii auto.

Clientul poate solicita returnarea contravalorii produselor cumparate sau inlocuirea cu anvelope sau jante sau accesorii auto conforme. Daca rfw-anvelope nu poate inlocui produsele cu unele conforme, atunci se va restitui integral contravaloarea produselor cumparate.

 • Produsele cu lipsa de conformitate:

Anvelopele sau jantele sau accesoriile auto ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile afisate pe site se pot returna dupa notificarea scrisa a rfw-anvelope, conform precizarilor din Certificatul de Calitate si Garantie primit impreuna cu produsele.

In aceasta situatie, clientul poate alege inlocuirea anvelopelor sau jantelor sau accesoriilor auto cu unele conforme sau returnarea contravalorii produselor si a cheltuielilor de expeditie, daca acestea au fost suportate de catre client.

Cheltuielile aducerii la conformitate a produselor (inclusiv cele de transport) vor fi suportate integral de catre rfw-anvelope. Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie ale produselor.

9.Prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru a asigura respectarea dreptului utilizatorilor site-ului la protecția datelor cu caracter personal, am implementat măsuri specifice de protecție, luând în considerare legislația română, precum și cerințele stabilite de Regulamentul (UE) 2017/679 –  aplicabil în întreaga Uniune Europeană începând cu data de 25 mai 2018 („Regulamentul”).

Datele cu caracter personal reprezintă orice informație prin care dvs. puteți fi identificat, în special printr-un element de identificare cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau unul sau mai multe elemente aflate în legătură cu identitatea dvs. fizică, fiziologică, genetică, psihică, economică, culturală sau socială.

Societatea noastră ia toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea dreptului dvs. la protecția datelor cu caracter personal, iar prezentele condiţii reprezintă notificareastabilită de art. 13 sau 14 din Regulament prin care  explicăm de ce colectăm datele dvs. cu caracter personal, modul în care protejăm aceste date, precum și care sunt drepturile dvs. în legătură cu această colectare de date.

Vă încurajăm să citiți cu atenție documentul și să ne solicitați orice informație suplimentară sau orice lămurire pe care o considerați necesară, cu privire la conținutul acestei informări.

 

1) Considerații generale privind datele dumneavoastră personale

 

In conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/679, rfw-anvelope va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Prin Termeni si Conditii Utilizatorii sunt informati ca datele personale pe care le furnizeaza urmeaza a fi prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre rfw-anvelope a serviciilor pe internet, a serviciilor de furnizare bunuri si servicii, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate si a serviciilor de statistica.

rfw-anvelope realizează următoarele operaţiuni de prelucrare: colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea si, in unele cazuri, transmiterea catre terti, in baza exclusiva si reglementata a unui contract comercial care asigura securitatea si confidentialitatea datelor, precum si respectarea drepturilor utilizatorului, a datelor personale ale Utilizatorilor site-ului pentru a administra, mentine, imbunatati si obtine informaţii cu privire la serviciile pe care le ofera, precum si pentru a preveni erori si scurgeri de informatii prin reteaua IT proprie, incalcari ale legii sau termenilor contractuali.

Datele personale ce urmeaza a fi colectate vor putea fi folosite, inclusiv prin crearea automată de profiluri (pentru acei Utilizatori care şi-au exprimat consimţământul explicit) si pentru a personaliza intr-un grad cat mai mare serviciile oferite Utilizatorilor prin intermediul site-ului precum si in scopuri de marketing. Crearea automată de profiluri nu va viza datele minorilor, datele personale ale acestora nefiind prelucrate în acest scop.

Datele personale vor fi furnizate de catre Utilizatori, la optiunea lor proprie, in momentul crearii unui cont valabil pe site sau abonarii la un serviciu disponibil pe site, pentru a beneficia de serviciile si produsele oferite prin intermediul acestuia. La inregistrarea in site sunt solicitate Utilizatorului anumite date personale, precum numele si prenumele, sexul, data nasterii, adresa de e-mail, telefon, profesie, obisnuinte/preferinte/comportament, dar si alte informatii cu caracter personal.

Utilizatorul este singurul raspunzator de toate datele furnizate la momentul crearii contului de utilizator pe site. Pentru confirmarea datelor si contului, Utilizatorul va fi anuntat la adresa de e-mail declarata la crearea contului. Acest e-mail de confirmare are rolul stoparii actiunilor frauduloase ale unor utilizatori care folosesc adrese de e-mail ale altor persoane pentru a crea conturi fictive. Daca primiti un asemenea mesaj, in conditiile in care nu v-ati inregistrat personal pe site va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa rfw.sibiu@gmail.com pentru a sterge contul respectiv in maximum 3 zile lucratoare. E-mailul va conţine, în format pdf şi versiunea în vigoare a prezentului Contract.

Formularul de profil al Utilizatorului contine campuri care pot fi editate in cazul in care se doreste modificarea sau completarea datelor furnizate la crearea contului.

Utilizatorul nu este obligat sa furnizeze aceste date, ele fiind necesare i) evidentei despre folosirea site-ului si ii) al oferirii in conditii optime a serviciilor prin intermediul acestuia, pentru aducerea la cunostinta a campaniilor promotionale, in scop de reclama, pentru actiuni de marketing si publicitate personalizate si pentru accesul Utilizatorului la facilitati suplimentare. Refuzul Utilizatorului de a furniza datele solicitate determina neparticiparea la actiunile promotionale organizate prin intermediul site-ului si nefolosirea facilitatilor, serviciilor suplimentare oferite exclusiv Utilizatorilor cu un cont in acest website.

Website-ul va putea fi utilizat şi dacă Utilizatorul decide să nu creeze un profil prin furnizarea datelor personale, cu excepţiile stabilite în cadrul Politicii de Cookies (parte integrantă a prezentului Contract)

Conform Regulamentul (UE) 2017/679 si Legii nr. 677/2001, Utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor.

Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorii pot face o cerere in scris in acest sens, pe care o vor trimite prin e-mail la adresa rfw.sibiu@gmail.com cu specificația „Solicitare date cu caracter personal”.

Site-ul se angajează sa nu trimită mesaje spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al Utilizatorului) si sa întreprindă toate mijloacele tehnice accesibile pentru a asigura securitatea si confidențialitatea datelor utilizatorului.

Site-ul își rezerva dreptul de a desființa, fără aviz prealabil, conturile si accesul membrilor care încalcă Termenii și condițiile, care întreprind activități dovedite de frauda, calomnie sau atac la securitatea și confidențialitatea informațiilor din cadrul site-ului sau a companiei operatoare a site-ului.

2) Datele având caracter personal pe care le colectăm, temeiurile colectării și scopurile colectării

În cadrul raportului de comunicare online stabilit intre site și utilizator, colectăm și prelucrăm datele dvs. având caracter personal, colectarea și prelucrarea acestor date fiind necesară furnizării de conținut informativ si promoțional către utilizator, în urma completării, de către acesta, a datelor cu caracter personal în mod voluntar, în cadrul site-ului, prin accesarea uneia sau mai multora dintre secțiunile: creare cont, actualizare cont, abonare la newsletter, completare chestionar online, completare formular online, pentru obținerea de informații personalizate sau beneficii comerciale, în cadrul campaniilor promovate pe site.

 

Temeiurile colectării de date cu caracter personal pe site pot fi următoarele:

 1. persoana vizata și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice

 2. prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract.

 3. prelucrarea este necesara în vederea îndeplinirii unei obligații legale care ii revine operatorului.

 4. prelucrarea este necesara pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice

 5. prelucrarea este necesara pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public sau care rezulta în exercitarea autorității publice cu care este investit operatorul.

 6. prelucrarea este necesara în scopul intereselor legitime urmărite de operator sau de o parte terța, cu excepția cazului în care prevalează interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei vizate, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, în special atunci când persoana vizata este un copil.

 

În enumerările de mai jos vă prezentăm în mod detaliat ce date cu caracter personal colectate precum și temeiul, scopul și durata colectării acestora.  Furnizarea datelor indicate mai jos nu este obligatorie pentru a vizualiza Website-ul, cu excepția celor care vizează Cookies.

Datele indicate sunt necesare numai pentru a presta servicii specifice pentru Utilizatorii care le transmit.

 

Date având caracter personal pe care le colectăm: 

Nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, date de localizare geografica, adresa de corespondenta, link profiluri social media

Temeiurile colectării acestor date: 1), 6)

Scopurile colectării datelor având caracter personal: 

Pentru furnizarea accesului la conținut și răspunsuri la întrebări și solicitări transmise de către utilizator online, pentru transmiterea de comunicări, oferte și beneficii constând în acces la servicii și produse

Modalitatea si perioada de colectare a datelor: 

In cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorinței explicite de ștergere de către utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. După cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.

Date având caracter personal pe care le colectăm: 

Cookies, marcaje de timp (data și ora accesării), istoricul navigării pe site

Temeiurile colectării acestor date: 

1), 6)

Scopurile colectării datelor având caracter personal: 

Pentru monitorizarea traficului site-ului și a istoricului accesărilor acestuia, pentru realizarea ierarhiei de conținut și identificarea conținutului cel mai relevant pentru utilizator.

Modalitatea si perioada de colectare a datelor:

În cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorinței explicite de ștergere de către utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. După cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.

 

 

3) Modul de păstrare a datelor dvs. având caracter personal, locație, perioadă de păstrare

 

Vom stoca datele dvs. cu caracter personal pentru o perioadă care nu depășește perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele, iar, în cazurile în care avem o obligația legală de a păstra datele dvs. cu caracter personal o anumită perioadă de timp, perioada de păstrare va fi cea prevăzută de lege. În funcție de situația concretă, această perioadă va varia, putând fi cuprinsă între 1 zi și 10 ani.

Pentru o bună înțelegere a modului de păstrare, a locației în care datele dvs. cu caracter personal vor fi păstrate și a perioadei exacte pentru care aceste date vor fi păstrate în evidențele sau în sistemele noastre, vă rugăm să consultați tabelul de mai sus.

În scopul garantării dreptului utilizatorului de a fi protejat în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, implementam, pentru anumite categorii de date având un caracter sensibil sau care sunt apte să afecteze drepturile într-o manieră semnificativă, măsuri speciale de natură tehnică și organizatorică, care să protejeze aceste categorii de date cu caracter personal.

4) Drepturile utilizatorilor cu privire la datele cu caracter personal și exercitarea acestora

În vederea protejării la un standard cât mai ridicat a datelor utilizatorul are serie de drepturi reglementate de lege, pe care le prezentăm pe scurt în cele ce urmează, rugându-vă ca pentru orice detalii suplimentare să nu ezitați să contactați responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul Societății noastre, utilizând detaliile de contact următoare: rfw.sibiu@gmail.com, Sibiu , Calea Surii Mari Nr.24, telefon +40744699827.

  • Dreptul de acces

Utilizatorul are dreptul de a obține accesul la datele sale cu caracter personal pe care le prelucrăm, precum și dreptul de a obține copii ale acestora. La solicitarea utilizatorului, prima astfel de copie vă va fi oferită de către noi în mod gratuit, urmând ca eventualele copii suplimentare pe care le veți solicita să poată fi supuse unei taxe corespunzătoare efortului necesar de extragere si formatare pentru transmitere. Copia datelor având caracter personal vă poate fi oferită fie în format electronic, fie în format fizic, în funcție de solicitarea dvs. şi de natura datei solicitate. Pentru solicitarea informațiilor despre datele cu caracter personal existente în site, precum si pentru a solicita ștergerea parțiala sau totala a acestor date, este nevoie sa fie adresata cererea folosind adresa de e-mail rfw.sibiu@gmail.com sau sa fie expediata o scrisoare prin posta sau curierat la sediul social al rfw-anvelope.

De asemenea, utilizatorul are dreptul să obțina orice informații suplimentare relevante (cum ar fi motivul prelucrării datelor cu caracter personal, categoriile de date cu caracter personal pe care le colectăm, informații privind prelucrarea și divulgarea acestor date și orice alte asemenea informații).

  • Dreptul la rectificarea datelor

Utilizatorul are dreptul de a obține rectificarea oricăror inexactități ce vizează datele sale cu caracter personal prelucrate de către noi. De asemenea, are dreptul de a obține completarea oricăror date cu caracter personal care sunt incomplete. Orice utilizator este incurajat sa contacteze site-ul la adresa rfw.sibiu@gmail.com ori de câte ori observa că există o inexactitate în privința datelor sale cu caracter personal sau că datele sale cu caracter personal prelucrate de către rfw-anvelope sunt incomplete.

  • Dreptul la ștergerea datelor

Utilizatorul are dreptul la ștergerea datelor având caracter personal. Acest drept nu este un drept absolut, ceea ce înseamnă că legea instituie anumite limitări în privința exercitării acestui drept („dreptul de a fi uitat„).

  • Dreptul la restricționarea prelucrării datelor

Utilizatorul are dreptul de a obține restricționarea prelucrării datelor sale cu caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm, în special în cazul în care contesta exactitatea datelor, în cazul în care prelucrarea datelor este ilegală ori în cazul în care prelucrarea acestor date nu mai este necesară, potrivit legii.

  • Dreptul de a obiecta

Utilizatorul are dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor având caracter personal de către noi, în special în cazul în care prelucrarea se realizează în scopuri de marketing sau din motive legate de situația particulară în care se afla acesta, caz in care datele acestuia trebuie anonimitate în cel mai scurt timp de la sesizarea obiectării din baza de date a site-ului și anonimizarea acestora trebuie confirmata utilizatorului.

  • Dreptul la retragerea consimțământului

Pentru datele cu caracter personal prelucrate pe baza consimțământului, utilizatorul are dreptul de a isi retrage consimțământul in orice moment, la fel de ușor cum l-a și acordat inițial. Retragerea consimțământului nu va afecta însă legalitatea prelucrării datelor pe care am realizat-o înainte de retragerea consimțământului. Dreptul la retragerea consimțământului nu este unul absolut, ceea ce înseamnă că există cazuri în care datele nu vor fi șterse ca urmare a retragerii consimțământului (de exemplu în cazul în care datele având caracter personal sunt folosite pentru ca site-ul să se conformeze unei obligații legale). Aplicarea retragerii consimțământului se aplica din momentul înregistrării acesteia si operarea retragerii consimțământului se va realiza in maximum 3 zile lucrătoare de la înregistrare.

  • Dreptul de a depune o plângere în fața autorității competente

Utilizatorul are dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu referire la aspectele ce privesc prelucrarea datelor cu caracter personal de către Societatea noastră.

/Procesul decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri și dreptul de a solicita ca deciziile bazate pe prelucrarea automată a datelor  sau care  afectează într-o măsură semnificativă să fie luate de persoane fizice, nu exclusiv de computere

Datele cu caracter personal sunt colectate și prelucrate printr-un proces decizional automatizat în vederea personalizării informațiilor şi comunicărilor comerciale adresare dumneavoastră. Procesul decizional automatizat ce implică datele de sănătate are la bază consimțământul dumneavoastră expres.

În cadrul acestor procese datele dumneavoastră sunt protejate prin măsuri de securizare specială de tipul criptării datelor și securității avansate la nivel de server al bazei de date.

Aveți dreptul de a solicita modificarea modului în care sunt prelucrate automat datele dumneavoastră personale, solicitând verificarea procesului automatizat prin intervenție umană. În acest scop vă rugăm să ne contactați la adresa de email rfw.sibiu@gmail.com.

5) Exercitarea drepturilor

Pentru ca utilizatorul sa își poată exercita drepturile precizate mai sus, pentru a ne adresa orice întrebare referitoare la aceste drepturi sau pentru a ne cere lămuriri cu privire la oricare dintre prevederile acestei informări, vă rugăm să ne contactați oricând, utilizând informațiile de contact.

Cum se pot transmite cererile sau plângerile – persoana de contact

Pentru a afla mai multe informații cu privire la datele cu caracter personal, cu privire la modul în care datele sunt colectate, prelucrate și protejate sau pentru a cere orice lămuriri referitoare la cele menționate în acești Temeri și Condiții orice utilizator poate contacta la orice moment responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul companiei, adresându-se prin mail la rfw.sibiu@gmail.com sau prin corespondenta postala la Sibiu , Calea Surii Mari Nr.24.

10.Forță majorăNici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

11. Modificarea termenilor și condițiilor

rfw-anvelope are dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile cuprinse în Termeni și condiții sau Termenii și Condițiile în întregime, fără nicio notificare prealabila și fără a fi obligata sa îndeplinească vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin și necondiționat de către Utilizatorii site-ului prin simpla utilizare sau accesare a site-ului sau a oricărei facilitați oferite de site, intervenite oricând după operarea modificării, iar neacceptarea oricărei modificări atrage obligația respectivului Utilizator de a înceta de îndată accesarea site-ului și/sau utilizarea în orice mod a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.